Nedim Metin ÇİZRELİ

Portreler ( Listeye dön )

Vakfımız kurucu üyelerinden olan ve halen başkanlığını sürdüren Nedim Metin Cizreli,1931 yılında İstanbul'da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesinden 1955 döneminde Yüksek Mühendis Mimar ünvanıyla mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında Mimarlık Fakültesinde Talebe Cemiyeti ve sonra İ.T.Ü. Talebe Birliği Başkanlığı yaptı. Diyarbakır NATO Hava Meydanı İnşaat Kontrol Mühendisi ve Diyarbakır Belediyesi Fen ve İmar Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ankara M.S.B.'da 1958-1959 yıllarındaki askerlik döneminden sonra bir süre serbest çalıştı. 1965 yılında Diyarbakır Milletvekili olarak T.B.M.M.'de bulundu. 1969'da T.B.M.M. seçimlerine girmeyerek DOĞUSAN A.Ş.'ni kurdu ve müteahhitliğe başladı. Yarım asra yakın mesleki yaşamında çok sayıda projeyi başarıyla tamamladı. N.Metin Cizreli, halen DOĞUSAN A.Ş.'inde Yönetim Kuruluğu üyeliğine devam etmekte olup, Anadolu Kulübü Yönetim Kurulu Genel Başkanlığı ile Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanlığını da yapmaktadır. 1962 yılında Cavide CİZRELİ hanımefendi ile evlenen N.Metin ve Cavide Cizreli çiftinin, M.Münir, Şule ve Lale adlarında üç çocuğu ve beş torunları vardır.

Yayınlanma : 08.12.2013, İzlenme : 1.862