CAHİT SITKI TARANCI PARKIMIZI AÇTIK

Haberler ( Listeye dön )

Şube binamızın önünde bulunan ve Muratpaşa Belediyesi Encümenlerinin kararları ile adı Cahit Sıtkı TARANCI parkı olarak değiştirilen ve Belediyece revize edilerek Cahit Sıtkı TARANCI heykel anıtı ve Memleket isterim şiirinin bulunuduğu kaidesinin konulduğu, Parkımızı Muratğaşa Belediye Başkanı sayın Av. Ümüt UYSAL, Belediye Encümenleri, DİTAV Genel Merkez Yöneticileri Nadire İÇKALE, Taner PAMUKCU, Vedat AKYÜZ, Şube Yönetim Kurulu Üyelerive Mahalle sakinlerinin katılımıyla parkımızı açtık. Parkımızın açılışında konuşan DİTAV Antalya Şube Başkanı RAgıp BUYURKAN, Diyarbakırın sahip olduğu eşsiz tarihin yanı sıra yetiştirdiği bilim kültür ve sanat adamlarıyla uygarlık merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi. Diyarbakır Diyarbakır'ın yetiştirdiği isimlerden birinin de Cahit Sıtkı TARANCI olduğunu kaydedenBUYURKAN, yenilenen CAhit Sıtkı TARANCI Parkının revizesi ve anıt heykel nedeniyle Başkan UYSAL ve emeği geçen herkese teşekür etti.

Yayınlanma : 25.05.2017, İzlenme : 728
.